Είναι χρέος όλων μας η τίμηση της μνήμης των 700 Θεσπιέων!

Ξέρω,ίσως να μιλάμε για την επέτειο των 2500 χρόνων απο την μάχη των Θερμοπυλών που είναι το καλοκαίρι του '20 και να φαντάζει μακρινό αλλά είναι πολύ πιο κοντινό απ'ότι φαίνεται, και ανυπομονούμε γι'αυτό διότι είναι ένα γεγονός που πρέπει να νιώθουμε υπερήφανοι,όχι οι Θεσπιείς μόνο, αλλά ολοι οι Έλληνες.
Οι Θεσπιείς "έπεσαν" στην Μάχη των Θερμοπυλών πολεμώντας για την ιστορία της Ελλάδας.
Διότι,η ιστορία διδάσκει και η ιστορία τι γράφει;... ότι οι Θεσπιείς όπως και οι Σπαρτιάτες βγήκαν εκτός των τειχών τους για να πολεμήσουν τον εχθρό.
Δεν κάθησαν στις πόλεις-κράτη τους για να υπερασπιστούν μονάχα την πόλη τους και τους πολίτες τους αλλά ταξίδεψαν για να πολεμήσουν τον εχθρό υπερασπίζοντας ολόκληρη την Ελλάδα σε μια μάχη που γράφτηκε με χρυσά γράμματα(τουλάχιστον για τους Σπαρτιάτες εν αντιθέσει με τους Θεσπιείς που δεν πήραν την δόξα που τους άξιζε) και εν τέλει έμειναν στη ιστορία γιατί αυτή ακριβώς η μάχη όπως αποδείχτηκε ήταν καθοριστική για την Ελλάδα και κατ επέκταση ολόκληρο τον κόσμο.
Με αυτά θέλω να τονίσω τη σπουδαιότητα του γεγονότος αυτού και την ευθύνη που μας βαραίνει ώστε να αποδώσουμε τις τιμές στους προγόνους μας που θυσιάστηκαν για να είμαστε εμείς ελευθεροι.
Είναι χρέος μας λοιπόν να κινητοποιηθούμε άπαντες και να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε αυτό το λαμπρό γεγονός να είναι η αρχή ώστε οι 700 Θεσπιείς
να γραφτούν και εκείνοι με χρυσά γράμματα στην ιστορία και να έχουν παγκόσμια αναγνώριση και καταξίωση.
Και αν εμείς,οι περισσότεροι απο εμάς το γνωρίζουμε, τότε πρέπει να κάνουμε ότι έκαναν οι προγονοι μας.
Τι έκαναν; ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΙΧΗ.
Να το μάθει όλος ο υπόλοιπος κόσμος οτι οι 700 είναι ο Φάρος του Εθελοντισμού,είναι ο Φάρος για όλους εμάς,για ολους τους Έλληνες γιατί παρέμειναν στην Μάχη και εθυσιάστηκαν υπερ Πατρίδας και Ελευθερίας δίχως να τους το επιβάλλει κανένας μα κανένας νόμος.

Υ.Γ.: Άραγε αυτή την σπουδαία και λαμπρή ιστορία που πέρασε απο γεννεά σε γενναιά ,
σε κάποια χρόνια με τη τόση υπογεννητικότητα στην χώρα μας,ποιός θα την λέει και σε ποιόν;;
Μήπως πρέπει να το αναλογιστούμε αυτό και να πράξουμε αναλόγως;
Οι προγονοι μας έκαναν αυτό που έπρεπε και άφησαν αυτή τη βαριά κληρονομιά σε εμάς.
Το ερώτημα είναι..εμείς είμαστε σε θέση να αφήσουμε πολλούς κληρονόμους πίσω μας ώστε αυτή η ιστορία να συνεχιστεί ακόμα πιο λαμπρά;
Πρέπει να κοιτάμε και το μέλλον και το μέλλον αυτή τη στιγμή είναι δυσοίωνο.
Πρέπει να καταλάβουμε όλοι οτι είναι αναγκαίο να συνεχίσουμε να βγάζουμε '700' και όχι μόνο το χωριό  οι Θεσπιές αλλά σαν χώρα γενικότερα.
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΛΟΙΠΟΝ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΏΣΤΕ ΌΛΑ ΑΥΤΆ ΝΑ ΈΧΟΥΝ ΣΗΜΑΣΙΑ.
thespieis.blogspot.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Δημούχοι των Θεσπιών

Πύργος Θεσπιών

Δημόφιλος ο Θεσπιευς,γιός του Διαδρόμου!(Στρατιωτικός ηγέτης των 700 στη μάχη των Θερμοπυλών)